Tietoa yhdistyksestä

Suomen Covid -yhdistys ry on vuonna 2021 perustettu järjestö, joka on suunnattu Sars-CoV-2 -virukseen sairastuneille, heidän omaisilleen ja ammattilaisille. Jäseneksi voi liittyä myös kannatusmielessä.

Suomen Covid -yhdistys ry:n pääasialliset tehtävät on auttaa sairastuneita ja heidän läheisiään oikeudenmukaisen ja oikea-aikaisen hoidon saamisessa sekä lisätä yleistä tietämystä niin koronaviruksen aiheuttamasta akuutista sairaudesta, sen tarttuvuudesta kuin long covidista eli niin kutsutusta pitkästä koronasta.

Yksi keskeisimmistä tehtävistä on myös vertaistuen järjestäminen monessa eri muodossa. Tällä hetkellä vertaistukea on saatavilla Facebook -ryhmän kautta, mutta kun saamme resurssit ja rahoitusasiat kuntoon, on tarkoituksenamme käynnistää viikottain toimiva vertaistukichat sekä muita vertaistuen muotoja, kuten Internetissä toimivia verkkovertaisryhmiä ja livenä toimivia paikallisempia vertaisryhmiä. Lisäksi yhdistyksestä on mahdollisuus saada kokemustoimija puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin.